De Winkelbel

17 april 2005

Op bezoek bij:

Bike City Hoogvliet

Bijna niet meer weg te denken van winkelcentrum Hoogvliet; de ‘fietsenwinkel’ aan de Middenbaan Noord. Lekker makkelijk aan de buitenring van het winkelcentrum zit al sinds jaar en dag een rijwielzaak die niet alleen fraaie ‘stalen rossen’ verkoopt maar ook reparaties verricht.
De thans in dit pand gevestigde Bike City zet de aloude traditie van kwaliteit met een eerlijke prijs voort. Mooi ingericht en een zeer overzichtelijke uitstalling van de vele merken en soorten rijwielen geven de klant een goed gevoel bij het binnenkomen. Speels staan de glimmende modellen te pronken, zowel binnen als voor de brede etalage buiten. Aan de wanden de talrijke accessoires, van een simpel boodschappenmandje tot een luxe kinderzit. Maar er is veel meer, leuke extras en handige uitbreidingen, onderdelen, onderhoudsproducten, fietspompen en moderne verlichting voor op het rijwiel, het is er. 

Vertrouwd adres 
Hans en Dominique bestieren de zaak als geen ander, hun kennis en ervaring zorgen er voor dat de klant geen kat in de zak koopt. Dominique is al een ‘oud gezicht’ in deze zaak, wie heeft er niet eens een fiets of onderdeeltje bij hem gehaald? Hans: ‘We zijn al jaren het vertrouwde adres voor alle merken, of het nu gaat om een eenvoudig fietsje of om een luxe Gazelle, Sparta, Union Peugeot of Batavus maakt niet uit, we hebben het en staan achter het product.’
En waar men ook in de zaak kijkt, overal staan fraaie modellen met duizend en één mogelijkheden. Voor de stoere rijders zijn er de stevige ‘crossers’ of ‘mountenbikes’ en voor de toerrijders zijn er evenveel mogelijkheden. De schoolgaande student of het woon- werkverkeer hoeft het niet zonder een solide fiets te doen want daar is men in gespecialiseerd.
Waar Bike City ook een enorme collectie in heeft zijn de rijwielen voor de jeugdigen. Twee kelders vol met prachtige (kinder) fietsen onder de zaak geven de klant de mogelijkheid te kiezen uit vele modellen en merken. Vrolijke kleuren, met of zonder grappige applicaties zorgen er voor dat er echt voor elk wat wils is.
Hans: ‘Juist in deze tijd is een goede fiets voor de schoolgaande jeugd weer heel belangrijk. De afstanden worden soms wat te groot om lopend af te leggen en dan is een goede fiets een prachtige oplossing. Ook zien we steeds vaker dat volwassenen hun kleine boodschappen op de fiets gaan doen, nooit parkeerproblemen en het is nog gezond ook.’

Voor elk wat wils 
Voor de jongeren zijn er trouwens veel eigentijdse modellen te vinden die passen bij hun hype. Zo kan men er zogenaamde rijwielen met een K3 label vinden, drie vrolijke Belgische meiden hebben hun stempel ook in de fietswereld achter gelaten. Maar ook ‘Rocket Power’ en andere hippe fietsen kan men vinden bij Bike City.
Hans: ‘Voor zowel de keurige oudere die graag een toertochtje maakt als voor de flitsende huisvader die sportief wil zijn hebben we fietsen. We proberen altijd onder de adviesprijzen te blijven, een aantrekkelijke prijs is nu eenmaal erg belangrijk. En er zijn tegenwoordig heel wat mooie mogelijkheden. Verbeteringen vinden steeds snel plaats. Zo is er voor de dynamo tegenwoordig een fraaie oplossing door deze in de naaf te plaatsen, weinig extra weerstand bij het trappen en veel meer nuttige lichtopbrengst. Ook zijn er remsystemen die gebaseerd zijn op het ABS systeem van auto’s.’
En zo kan men bij Bike City eigenlijk van alles vinden, voor elke wens is er wel een rijwiel. Accessoires genoeg om het fietsen tot een extra genot te maken. Voor het komende seizoen zijn er weer prachtige nieuwe modellen binnen aan het komen, dus men blijft bij de tijd in deze mooie zaak. De kennis en ervaring van Hans en Dominique zorgen er voor dat u altijd goede informatie krijgt waar u ook wat aan heeft. Ze kunnen eerlijke adviezen geven en u behoeden voor een verkeerde aankoop. Hun liefde voor het vak zorgt er voor dat u de fiets aanschaft die past bij uw gebruikersstijl. Natuurlijk worden alle fietsen keurig voor u op hoogte gebracht, het zadel, het stuur en alles wat maar verstelbaar is zal voor u worden aangepast. Mocht u met uw oude fiets eens een mankementje hebben is dat ook geen probleem, men kan in de zaak, waar u eventueel bij staat, een reparatie verrichten. De hoeveelheid rijwielen is zo groot dat men meteen zin krijgt om het fietsen als nieuwe hobby te gaan nemen. U treft Bike City aan op de Middenbaan Noord 128 – 130 (tegenover de deelgemeente secretarie) voor meer info kunt u bellen met 010 472 18 01 of kijken op internet bij www.bikecity-hoogvliet.nl. Zelf ga ik weer snel eens langs want met de zomer voor de deur kriebelen mijn benen alweer.
 

Tot ziens!
Jan Koopmans