De Winkelbel

13 april 2005

Op bezoek bij:

‘Bloem nr. 61’ 

Het moet iedereen zijn opgevallen; sinds enige tijd bevindt zich aan de G.A.Soetemanweg nummer 61 in Pernis een prachtige bloemenwinkel. De passende naam ‘Bloem nr. 61’ is gekozen door eigenaresse Sandra Veth, die er echt zin in heeft.
Een smaakvol ingerichte zaak, sfeervol en uiteraard altijd met verse bloemen voor de gezelligheid en verkoop. De inrichting is grotendeels gedaan met natuurlijke materialen zoals hout. Hergebruik van stevige stellingplanken in fraaie decoratieve vormen maken het een genot om in de zaak rond te lopen. Ook de ‘toonbank’ is met dit hout opgetrokken en straalt daardoor warmte en gemoedelijkheid uit.
Sandra: ‘Ja, we vonden dit een leuke oplossing, zo worden deze planken nog goed gebruikt. Ik ben wel van plan om op de toonbank nog een glasplaat te leggen want nu vallen er soms wel eens muntjes van de klanten door de kieren en dat moeten we niet hebben.’
De winkel herbergt naast de leuke inrichting natuurlijk ook een uitgebreid assortiment fraaie bloemen en planten. Altijd verse producten waaronder zeer bijzondere die een lust voor het oog zijn. 
Voor elk wat wils
Sandra heeft al een jarenlange ervaring in bloemen en planten, ze weet hoe het werkt en kent alle klappen van de zweep. En of het nu gaat om een bosje fresia’s of om een bruidsboeket, het kan allemaal bij Bloem nr. 61. Naast de bruidsboeketten en de bijbehorende corsages kan Bloem nr. 61 ook zorgen voor talrijke andere kunstzinnige creaties voor andere gebeurtenissen. De verzorging van bloemwerken bij rouw, of juist feestelijkheden zijn geen probleem voor Sandra. De bezorging aan huis maakt ook onderdeel uit van de service, dus makkelijker kan het niet.
 
Sandra speelt goed in op de wens van de klanten, samen met hen bespreekt ze de wensen en al snel ziet zij de compositie in gedachte die de klant bedoelde.
Maar niet alleen voor een fraai bloemstuk kan men terecht bij deze zaak, ook voor een bosje snijbloemen slaagt men gegarandeerd. Sandra: ‘Wij verkopen de bloemen per stuk, dus men hoeft niet meteen een enorme bos te kopen als men maar een klein bosje wilde hebben. Dat maakt het ook eenvoudiger om een leuk boeket samen te stellen met verschillende bloemen.’
Potten en vazen
 
Sandra heeft een goede kijk op kunstzinnigheid en zal niet nalaten dit in haar kleine of grotere creaties tot uiting te brengen. Zo zal de schuchtere jongeman die een leuk bloemetje voor zijn moeder mee wil nemen, met zijn beperkte budget, toch met iets fraais de deur uit gaan want Sandra vindt er altijd wel iets op.
Bloemen horen in vazen en planten in potten, een vaststaand begrip. Maar bij Bloem nr.61 is het begrip vaas meer dan dat. Een leuke collectie bijzondere vazen maakt het mogelijk om de bloemen nog meer tot hun recht te laten komen. Soms moeten bloemen en planten bijeen worden gebracht in een fraaie ruiker, ook dat is geen probleem met de mooie bakjes, vazen en potten die te verkrijgen zijn.
Ook is het mogelijk bij Bloem nr. 61 een bedrijfsabonnement te bekomen, men is dan altijd voorzien van een vrolijke werkomgeving.
Wat ook opvallend is in deze zaak is dat men beschikt over een leuke collectie kaartjes welke men aan het bloemetje of boeket kan bevestigen. Niet het grote aantal maar juist het bijzondere van deze kaartjes maken het leuk. Er zijn heel aparte kaartjes die kunstwerkjes op zich zijn.
Bloem nr. 61, een zaak om zeker eens een kijkje te nemen. Geen parkeerproblemen, makkelijk te vinden op de hoek van de winkelstraat en pinnen kan ook nog.
De zaak is op maandag gesloten maar de rest van de week staat de deur voor u open. Bloem nr. 61 zit aan de G.A. Soetemanweg 61, telefoonnummer 010 416 69 66.

Tot ziens!
Jan Koopmans