De Winkelbel

13 april 2005

Op bezoek bij:

'Schoenmakerij Linn’ 

Oude ambachten zie je niet veel meer in deze tijd, toch bestaan ze nog. Freddy Linn opende enige tijd geleden een heuse schoenmakerij aan de Oude Wal. Hoewel het vak al heel lang bestaat combineert Freddy zijn vakbekwaamheid en het gebruik van handgereedschap met de moderne middelen.
Een mooie zaak, leuk ingericht met een duidelijk overzicht op wat Schoenmakerij Linn te bieden heeft. Freddy kan bogen op een ervaring van bijna tien jaar in de schoenmakerij, dus niets is hem vreemd. De oorkondes en diploma’s aan de muur zijn de stille getuigen van zijn vakbekwaamheid. Ook het certificaat ‘klein orthopedie’ hangt er bij, dus kleine wijzigingen aan schoenen om het lopen te vergemakkelijken kunnen in deze zaak worden verricht.
Schoenen en laarzen gaan soms kapot, dat is totaal geen probleem voor deze schoenmaker want vrijwel alles kan gerepareerd worden. Het inzetten van nieuwe ritsen, het aanbrengen van rijgmateriaal, het is geen enkel probleem. Natuurlijk kan men voor het vervangen van een hakje of zool ook bij Schoenmakerij Linn terecht, maar er kan veel meer!
Tassen, tuigen en rijlaarzen

Freddy is een echte vakmam als het gaat werken met leder. Zo weten velen hem inmiddels te vinden als het gaat om reparatie van rijlaarzen of paardentuig, want ook daar draait hij zijn handen niet voor om. Een kapotte lederen tas, hoe bijzonder deze ook moge zijn, het kan gemaakt worden.
Freddy: ‘Ik kan veel repareren of veranderen, soms komen mensen met heel bijzondere tassen of koffers langs, ik bekijk dan de mogelijkheden, meestal is het wel op te lossen.’

Sleutelservice
Het lijkt weinig met elkaar te maken te hebben maar toch hoort in een schoenmakerij ook een sleutelservice. Zo ook bij Schoenmakerij Linn. Het bijmaken van een sleutel is totaal geen probleem, klaar terwijl men wacht. En meteen een nieuwe sleutelhanger kopen kan ook als men dat wenst.
Sleutels hangen vaak bij mensen aan de riem, dus is er ook een assortiment (broek) riemen aanwezig. Trouwens reparaties aan riemen en ceintuurs zijn ook al geen probleem in deze zaak.
Onderhoudsproducten

Naast de reparatiewerkzaamheden kan men bij Schoenmakerij Linn ook terecht voor een grote hoeveelheid onderhoudsproducten voor leder. Diverse middelen om leder (schoenen) waterafstotend te maken, maar ook het bekende potje schoensmeer ontbreekt niet natuurlijk. Inlegzolen, geursmullers, veters en noem maar op, ze zijn in de winkel te verkrijgen. Naamborden- en plaatjes
Wie eens leuk aan de weg wil timmeren krijgt de kans met een van de bijzonder fraaie naamborden die Schoenmakerij Linn kan verzorgen. Prachtige creaties zijn mogelijk en werkelijk een sierraad voor uw pui. Maar ook het gewone kleine naamplaatje kan voor u worden verzorgt natuurlijk.
Men kan dus gerust stellen dat men voor veel zaken bij deze winkel terecht kan. Deze schoenmaker houdt zich niet alleen bij zijn leest maar gebruikt zijn vakkennis ook om u wat breder te voorzien van de dingen die u wenst.
Schoenmakerij Linn zit aan de Oude Wal 49 en het telefoonnummer is 010 4381805.

Tot ziens!
Jan Koopmans