De Winkelbel

15 juni 2005

Op bezoek bij:

Restaurant de Olijke Olifant 

Om echt eens heerlijk culinair te genieten in een bijzonder sfeervol restaurant hoeft de Hoogvlieter helemaal niet zo ver weg te gaan. Aan de Aveling, tegenover het postkantoor, in de zogenaamde ‘plint van de Humanitas flats’ bevindt zich een gezellig en bijzonder smaakvol ingericht restaurant waar men voor betaalbare prijzen heerlijk kan eten. Leuk en speels ingericht treft men daar een lokaliteit waar je ogen tekort komt om de fraaie versieringen te bewonderen. Een heuse houten olifant alsmede oriëntaalse ornamenten en afbeeldingen creëren een sfeer die het nuttigen van een maaltijd of een simpel kopje koffie nog eens extra leuk maken. Naast de talrijke leuke zitjes is er een fraaie bar waar men even heerlijk aan kan zitten om een ‘tapje’ of een ander drankje tot zich te nemen. Of u nu een kopje thee of een van de vele soorten koffie wil bestellen, of een glaasje limonade dan wel iets sterkers, maakt niet uit, het brede assortiment dranken zorgt voor ieders tevredenheid.

Voor iedereen
Het restaurant is een onderdeel van Humanitas en is er voor iedereen die zin heeft in een lekker hapje of drankje. De Olijke Olifant is een zelfstandig functionerend restaurant dat de beschikking heeft over een perfecte keuken waarin vakbekwame koks de meest uiteenlopende culinaire hoogstandjes kunnen creëren.
Er is aan alles gedacht en zelfs voor de niet rokers is een aanzienlijke ruimte gemaakt waar men dankzij goede afzuiging fris en monter kan genieten van alles wat het restaurant te bieden heeft. Voor de rokers is het achterste gedeelte, zodat ook de tevreden roker aan zijn of haar trekken komt. Het restaurant biedt ook de vertegenwoordiger, de mensen die aan de weg werken of zomaar passanten die even willen uitblazen de gelegenheid een snelle hap of bak koffie te nuttigen. En of het nu gaat om een simpele uitsmijter of een uitgebreid diner met meerdere gangen maakt niet uit in de Olijke Olifant, alles kan. Voor kinderen zijn er speciale menu’s en ook voor de vegetariër zijn er mogelijkheden genoeg.
Aan het restaurant bevindt zich een zaaltje waar een biljart staat en waar de omwonenden gretig gebruik van maken. Maar daarnaast kan men deze ruimte ook gebruiken voor feestjes, een leuke verjaardag of wellicht het jubileum van bijvoorbeeld oom Piet. Het is een misverstand dat deze faciliteiten er alleen zijn voor bewoners van de flats rondom het restaurant, iedereen mag en kan er gebruik van maken! Een uitgebreide wijnkaart maakt het genieten extra waardevol want wat is er mooier dan een smaakvol glas te heffen in een entourage die warmte en sfeer uitademt.

Uitgebreide mogelijkheden
Ondanks de vele mogelijkheden en de perfecte inrichting, met de aller modernste apparatuur, kan men de prijs in het restaurant heel billijk houden. Voor hen die vaker komen bestaat de mogelijkheid een pasje te kopen, voor enkele euro’s, waarmee men dan de volgende keer 10% korting krijgt.
De Olijke Olifant kan werkelijk van alles voor de klant maken, van een heerlijk Zeeuws stoofpotje tot een biefstuk met uitgebreid garnituur en van een porti kibbeling tot een stevige lunch. Grappig op de menukaart is de ‘aangeklede schol’ maar deze is voor liefhebbers van puur ook zonder aankleding te serveren. De vele soepen die men kan serveren maken soms de keus wat moeilijk, maar er is altijd wel een smaak die men wenst. Het tapbiertje smaakt altijd heerlijk maar wil men liever een ander bieravontuur dan zijn die in flesjes verkrijgbaar.
Hoewel het restaurant aan de Avelingzijde geen parkeermogelijkheid heeft is er toch voldoende ruimte om de gasten hun voertuig te laten parkeren. Als men aan de achterzijde de Klaasje Zevensterstraat inrijdt dan is daar voldoende plek. En omlopen hoeft niet want er is aan de achterzijde een ingang, even aanbellen en men heet u een hartelijk welkom. U kunt overigens ook op de Middenbaan Noord parkeren en even de Aveling oversteken, de zebra komt pal voor het restaurant uit.
De Olijke Olifant is zes dagen per week geopend, zondags gesloten. Op maandag tot en met vrijdag kunt u terecht van 13.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 14.00 tot ongeveer 22.00 uur. De keuken is open tot 19.30 uur maar natuurlijk wordt er rekening gehouden met bijzondere omstandigheden. Flexibiliteit staat hoog in het vaandel bij de Olijke Olifant, speels hanteert men de kaart en wensen, er kan gewoon heel veel. Het personeel heeft er zin in en de tevredenheid van de klant is voor hen uitermate belangrijk.
Het adres van de Olijke Olifant is Aveling 233 en natuurlijk kunt u hen ook bellen voor meer informatie op telefoonnummer 010 4387697. Zelf ga ik ook snel weer eens langs want een keertje een heerlijke aspergeschotel nuttigen lijkt me best gezellig.

Tot ziens!

Jan Koopmans