De Winkelbel

7 december 2005

Op bezoek bij:

Kapsalon Reyhan

Het is deze week alweer twee jaar geleden dat dames en herenkapper Reyhan de deuren opende. In een zeer fraai ingerichte zaak begon men met dat waar men goed in is; complete haarverzorging.
De kapsalon is smaakvol en heel gezellig ingericht, deels op traditionele wijze maar anderzijds ontdekt men al snel dat sfeer en gemoedelijkheid de hoofdingrediënten zijn, iets wat men vaak elders toch wel wat mist. De medewerkers hebben allen zin in hun werk en bezitten een enorme vakbekwaamheid. En of het nu gaat om een beetje ‘bijpunten’ of een feestelijk kapsel voor een bruiloft of ander feest maakt niet uit want ieder krijgt honderd procent aandacht. Aandachtig werd er gewerkt aan een kapsel bij een dame die de dag er op naar een bruiloft moest, op het moment dat wij ons bezoek brachten. Met verve werden schaar, mes en föhn alsmede allerlei andere vakgereedschappen gebruikt om een waar kunstwerk te voltooien. De aandacht voor de klant was buitengewoon groot en voortdurend overleg resulteerde in een volmaakt kapsel waar men zeker trots op mag zijn.
Vlammetjes
De eigenaresse mevrouw Reyhan is van Turkse afkomst en heeft daarom ook wat bijzondere technieken en prettige gebruiken toegevoegd aan het traditionele kappersvak in ons land. Zo onderging een klant een ‘kapbeurt’ die voor normale begrippen buitengewoon is maar bij deze zaak gewoon standaard. De klant: ‘Ik kom hier voor het eerst, maar zoals je hier behandeld wordt mag best uniek genoemd worden. Mijn koppie moest een beetje gekortwiekt worden, niks bijzonders zou je denken maar hier is het heel speciaal. Op fantastische wijze werd mijn haardos omgetoverd tot iets heel fraais en natuurlijk werd daarbij ook niet de haargroei in de nek vergeten. Normaal gesproken stap je dan daarna de stoel uit maar hier gaat men toch nog wat verder. De zichtbare neus- en oor haartjes werden aangepakt en ook mijn snor en zelfs de wenkbrauwen werden even keurig bijgewerkt. Maar nog was mijn ‘knipbeurt’ niet ten einde want met een speciale techniek werden de inpandige haartjes in mijn oren aangepakt. Men noemt het hier de ‘vlammetjes’ en niets is minder waar. Met een zacht wollig aandoend vlammetje blaast men lichtjes het vuurtje langs je oren waardoor de lichte haartjes ogenblikkelijk verschroeien, zonder dat je er ook maar iets van voelt! Dat je daarna ook nog een kleine voorhoofdmassage krijgt is dan niet meer verwonderlijk, want ik viel hier van de ene in de andere verrassing.’
Hoewel de Turkse gewoonten en tradities bij het kappen hier zeker een grote rol meespelen is toch een groot deel van het klanten bestand van Hollandse afkomst. Bij Reyhan is haarwerk niet alleen het hoofdhaar bijwerken maar krijgt, standaard, heel het hoofd een opknapbeurt. Voor zowel dames als heren en ook de kinderen staat er een team gereed om elk kapsel te maken wat men wenst. Cursussen worden regelmatig bezocht om bij te blijven in het vak en de nieuwe trends op de voet te volgen.
Ongewenste haargroei
Naast het normale kapwerk, waarbij alles mogelijk is, van watergolven tot kleuren en van speciale look tot casual, kan men bij deze bijzondere kapper ook overtollig haar laten verwijderen. Haartjes op het voorhoofd, kin, oogkassen, onder de neus of waar dan ook, kunnen worden verwijderd bij Reyhan. Het speciale is echter dat men niet op de gangbare wijze de haartjes verwijderd, zoals bij het normale epileren of harsen. Mevrouw Reyhan gebruikt een voor ons land nieuwe methode die feitelijk in haar land van herkomst een zeer oude techniek is. Door gebruik te maken van een zeer dunne draad die ze op een heel bijzondere wijze in elkaar vlecht onthaart ze in snel tempo en vrijwel pijnloos overtollig haar op elke plek. Het beschrijven van deze techniek is vrijwel onmogelijk, dus is het raadzamer dit zelf eens te gaan zien, heel bijzonder is het zeker.
Men kan bij deze kapsalon ook terecht voor een perfecte scheerbeurt voor mannen. Met het echte scheermes krijgen de wangen weer een aalglad uiterlijk en de behendigheid van de medewerkers boezemt meteen het nodige vertrouwen in.
Op woensdag is het kinderdag, dan krijgen kinderen tot 12 jaar een extra korting. De prijzen die men bij de Reyhan kapsalons hanteert zijn zeker niet hoog te noemen, eerder aan de lage kant zelfs. De klanten die regelmatig komen kunnen naast de lage prijs ook nog gebruik maken van de stempelkaart. Bij elke behandeling krijgt men daar een stempeltje op en na elf stempels heeft men dan een gratis haarbehandeling verdiend. Professionaliteit staat hoog in het vaandel bij dames en herenkapsalon Reyhan en dat ziet men ook aan de producten die men gebruikt. Keune is het merk dat men het liefst gebruikt als ondersteuning.
Geen afspraak nodig 
Onder het motto; ‘bij de groenteboer hoef je ook geen afspraak te maken, dus waarom bij de kapper wel’, past men het systeem toe waarbij de klant op elk moment kan binnenstappen. Zonder afspraak dus. Heeft men heel bijzondere wensen ten aanzien van het kapsel, dan kan men eventueel wel eerst even bellen. Het even moeten wachten is overigens niet echt vervelend want de klant kan een lekker kopje koffie of thee dan wel frisje drinken terwijl men geniet van de gezellige sfeer in de salon.
Samenvattend kunnen we zeggen dat het een plezier is om bij Reyhan in de kappersstoel plaats te nemen, het is echt verwennerij. De salon is gelegen aan het Wilhelm Tellplein op nummer 36 (op de hoek) het telefoonnummer is 010 416 83 82. Zelf ga ik zeer zeker weer eens terug want die ‘vlammetjes’ lijken me wel wat. 
Tot ziens!

Jan Koopmans