De Winkelbel

20 april 2005

Op bezoek bij:

Aad Wander Optiek 

Gekscherend begon Aad Wander met de opmerking dat hij eigenlijk eerst elektricien wilde worden en later audicien maar omdat hij goede ogen had toch maar koos voor opticien.
Gelukkig koos hij voor dit vak want in de ruim veertig jaar dat hij dit beoefent heeft hij laten zien er een goede kijk op te hebben.
Na eerst alle opleidingen gevolgd te hebben en deze uiteraard met succes te hebben afgerond begon hij in de optiek zijn sporen te verdienen. Een aantal zeer goede leerstoelen brachten hem er toe om in 1981 aan de Steurweg zijn Hoogvlietse bedrijf op te zetten. En niet zonder succes want van heinde en verre kwam men naar Aad Wander om zich een bril of contactlens te laten aanmeten.
De zaak oogt zeer smaakvol, gezellig en toch overzichtelijk ingericht. Een oud meetinstrument als decoratie doet vroegere tijden herleven. Leuke zitjes geven de klanten de gelegenheid om eens rustig over hun eventuele aankoop na te denken. Fraaie monturen en duidelijke spiegels maken het gemakkelijk om te bekijken wat het best staat bij de klant.
 
Specialist 
Aad is niet zomaar een ‘brillenboer’ die uit is op de verkoop van een bril. Zijn belangstelling voor het oog en de wens van de cliëntèle om weer een duidelijk beeld te krijgen gaan hem na aan het hart.
Aad Wander: ‘Het is voor mij en de klant heel duidelijk: Men moet een goede bril of lens hebben, eerder kunnen we niet tevreden zijn. Voor een advies of meting van de ogen kan men gerust binnen stappen want ik huldig het motte: ‘U bent altijd welkom bij Aad Wander en zonder voorwaarden’. En dan bedoel ik ook precies wat ik zeg, men is niet verplicht om dan na een meting ook maar meteen een bril te kopen.’ Met uiterst geavanceerde technieken en instrumenten kan Aad Wander perfect de conditie en afwijkingen aan het oog meten. Ook de oogdruk kan worden gemeten en als het nodig is verwijst hij de klant naar een oogarts. Het oog is een groot goed voor de mens en een heel belangrijk zintuig, dat heeft Wander goed begrepen en gaat daarom heel zorgvuldig te werk. Aad Wander is niet zomaar een opticien, hij is specialist in het beoordelen en opmeten van het oog en kan daarnaast ook perfecte reparaties aan monturen verrichten. 
Aad: ‘Mijn vrouw Corrie en ik runnen deze zaak met plezier in het vak, we proberen voor de klant een warme omgeving te kweken waar men vertrouwen en kwaliteit vindt. Soms hebben klanten al meteen een montuur op het oog en beslissen vrij snel over de aankoop, anderen hebben er totaal geen idee bij en die helpen we graag met welgemeende adviezen. Het komt wel eens voor dat iemand helemaal weg is van een montuur maar het staat voor geen meter, wij proberen dan te voorkomen dat de klant voor gek loopt door enigszins ‘sturend’ op de klant in te praten. Het maakt ons niet uit of de klant nu een duur of goedkoper montuur kiest, het gaat ons om het totaal beeld, de bril moet perfect bij het gezicht passen.’ 
Contactlenzen en topmodellen 
Aad Wander is ook gespecialiseerd in soft contactlenzen, alles is hierbij mogelijk. De hoogwaardige lenzen van Bausch en Lomb garanderen een topkwaliteit.
Ook wat monturen betreft kan de klant kiezen uit een keur aan topmerken. Zo vindt men in de zaak merken als Ray Ban, met of zonder correctie, Rodenstock, Jai Kudo, Versace, Revlon, Zeiss en vele andere fabrikaten.
Bij Wander neemt men de tijd om de klant te helpen, haast is een slechte compagnon in de aankoop van een goede oogcorrectie dus daar doet men niet aan. De gemoedelijke omgang en de sfeer maken het voor de klant prettig om aan een goed zicht geholpen te worden.
Aad Wander Optiek zit op het gezellige winkelcentrum de ‘Meeuwenpunt’ aan de Lengweg 66, telefoonnummer 010-4382242. Zelf ga ik ook maar snel weer eens bij hem langs want de glazen van mijn zes jaar oude leesbril gaan hard achteruit, wellicht moet ik nieuwe.


Tot ziens!
Jan Koopmans