De Winkelbel

12
april 2006

Op bezoek bij:

Flexpro - internet computerwinkel

De Hoogvlietse ondernemer Rob de Ruijter schoot met zijn internetwinkel midden in de roos.
Eigenlijk is het een denker en iemand met een enorme wiskundeknobbel, die als hij zou willen met computer programmeren een dikke boterham kan verdienen. Maar Rob koos er toch voor om het anders te gaan doen, ‘voor de gezelligheid’, zo geeft hij aan.
Rob de Ruijter heeft in de branche zijn sporen verdiend, hij bouwde programma’s en hij ontwikkelde prachtige software. Hij was er goed in en gekscherend noemt hij het zijn yuppentijd. Toch trok het contact met mensen en de gezelligheid van een bedrijf waar deze elementen zich bevinden hem meer. Hij begon een internetwinkel in Stellendam, op de eerste verdieping van een zeer betaalbaar pandje. Het liep goed en de klanten kwamen keer op keer terug bij zijn bedrijf dat hij ‘Flexpro’ noemde.
De toevoeging ‘We Design – It’ spreekt daarbij boekdelen. Vier jaar geleden wilde hij nog wat meer en betrok een fraai pand in het Hoogvlietse bedrijvenpark de Gadering. Flexpro verkoopt inmiddels alles op het gebied van computers, van simpel snoertje tot hele systemen en van een webcam tot moederboard. In zijn pand aan de Mandenmakerstraat is alles goed geregeld, er zijn technische ruimten en natuurlijk de administratie en techniek die nu eenmaal onontbeerlijk zijn bij een geoliede webwinkel. Rob: ‘Ja we hebben het efficiënt aangepakt, een afdeling waar we de gewenste computers bouwen en natuurlijk ook aanpassen geheel volgens de wensen van de klant. De werkbanken zijn grotendeels gemaakt door mijn vader die maar niet stil kan zitten. Als je een probleem hebt met de inrichting heeft hij hem al,  voor je het weet opgelost, hij heeft echt gouden handen. En dat is erg prettig want we werken hier in ons bedrijfspand nu eenmaal graag op een handige manier.’
Het pand is niet alleen efficiënt ingericht maar voor de mensen die er werken ook gewoon gezellig. Soms, zo vertelde Rob ons, laat men spontaan wat broodjes komen en lunchen ze gezellig  met z’n allen aan de tafel die in het kantoor staat. Voor de beide herdershonden is er dan een extra kluif. Eigenlijk doet de naam ‘kantoor’ wel afbreuk aan wat er werkelijk gebeurd, want alles wat er in het bedrijf plaatsvindt of op internet wordt besteld wordt permanent bijgehouden. Rob schreef natuurlijk de programmatuur voor zijn internetwinkel en alles wat daaraan vast zit zelf. Zo is er een intergraal voorraadsysteem waar zowel de klanten als het bedrijf veel plezier aan beleven. Als er op internet staat dat iets op voorraad is dan is dat ook echt zo. Zodra een product wordt uitgeleverd dan registreert het systeem dat onmiddellijk en de voorraad zal dan razendsnel weer worden aangevuld.

Het moderne winkelen

Flexpro heeft een duidelijke webwinkel op het internet. Vanwege een slim menu is alles snel te vinden. Iemand die een harddisk nodig heeft vindt al snel een lijst met merken en typen waarvan alle informatie meteen wordt meegegeven, ook de levertijd. Veel componenten en complete fabrikaten zijn direct uit voorraad leverbaar, maar mocht dat even niet het geval zijn dan is het slechts een enkele of meer dagen wachten, afhankelijk van het moment van de week waarin men besteld. En er is heel erg veel te leveren door Flexpro, vrijwel alles wat met de computer te maken heeft is er. En voor bijzondere wensen of eisen draait Flexpro de hand niet om want kennis van zaken is er ruimschoots. Het bestellen via internet is handig en men kan desgewenst gebruik maken van verschillende betalingssystemen. Voor de bestellers uit onze regio extra prettig want die kunnen ook eenvoudig even langsgaan bij het bedrijf om het bestelde af te halen, waarbij men dan ook nog kan kiezen tussen eerder betalen of aan de afhaalbalie (‘pinnen’ kan ook). Maar woont de klant wat verder dan wordt alles netjes bezorgt, door heel het land. In de internetwinkel kan men ook complete computersystemen zelf samenstellen. Het slimme hierbij is dat er tijdens dit samenstellen met de klant wordt meegedacht, uiteraard door een computer. Hierbij wordt voorkomen dat de besteller onverantwoorde samenstellingen gaat maken. Zo zal er ogenblikkelijk een waarschuwing volgen als men bijvoorbeeld een type microprocessor kiest welke niet goed functioneert bij het moederboard dat werd besteld. Rob: ‘Ja, we hebben er niets aan als de klant niet tevreden is, het moet goed zijn. We kijken bij de inkoop ook altijd eerst naar de kwaliteit en dan pas gaan we voor de goedkoopste prijs, want het moet beide zijn; goed en goedkoop. Zo hebben we op dit moment voor 229 euro al een perfecte computer, men kan er dan zelf alle mogelijke randapparatuur nog bij kopen als men dat wenst.’
Kortom; Flexpro is een perfecte internetwinkel die voor onze regio ook nog het gemak heeft dat direct afhalen mogelijk is.
U vindt Flexpro op internet bij: www. flexpro.nl. Ook kunt u telefonisch om meer informatie vragen via nummer: 010 472 24 37.

Jan Koopmans