De Winkelbel

29 maart 2006

Op bezoek bij:

Grootmoeders Pannenkoekenhuis

Grootmoeders pannenkoeken nu ook in Hoogvliet! 
De pannenkoek, die vroeger gewoon pannekoek werd genoemd, heeft altijd al een sterke aantrekkingskracht uitgeoefend op jong en oud. Natuurlijk is de ene pannenkoek nog niet de andere, recepten en smaken verschillen soms nog al. In het pas geopende ‘Grootmoeders Pannenkoekenhuis’ aan de Middenbaan Noord, tegenover het deelgemeente gebouw, hebben ze alle elementen samengevoegd. Op ambachtelijke wijze, of eigenlijk zoals onze groetmoeders het deden, worden daar pannenkoeken gebakken voor ieders smaak. De koks die in de moderne keuken de oma met schort vervangen weten als geen ander hoe het werkt. Oude receptuur, gecombineerd met de laatste ontwikkelingen omtrent de pannenkoek, zorgen voor een keur aan lekkernijen in het Pannenkoekenhuis. Maar liefst 100 verschillende soorten pannenkoeken worden er gebakken! 
Leuke locatie 
Grootmoeders Pannenkoekenhuis bevind zich op een mooie locatie, ruime parkeermogelijkheden, makkelijk te bereiken en wie binnenstapt zal meteen verrast worden door de sfeervolle ambiance. Gezellige zithoekjes met tafeltjes die meteen uitnodigen tot het genieten van de oud- Hollandse lekkernij. Een leuke speelhoek voor kinderen zorgt er voor dat pa en ma even rustig hun bordje kunnen leegeten en alles is ruim opgezet zodat ook de kinderwagen mee naar binnen kan. Naast de zithoekjes is er een bar waar van alles te verkrijgen is, van een colaatje tot een lekker ‘tappie’ of een bakje koffie of thee. Trouwens voor wie liever iets anders eet dan een pannenkoek is er ook een vlees- of visgerecht te bestellen, smullen kan dus altijd in Groetmoeders Pannenkoekenhuis. 
Internationale pannenkoeken 
Natuurlijk is de pannenkoek een typisch Nederlands gerecht, maar ‘grootmoeder’ heeft haar vleugels uitgespreid en is de wereld rond getrokken op zoek naar leuke combinaties. Natuurlijk staat de ‘pannenkoek naturel’ bovenaan het lijstje, maar wat dacht u van een Spaanse of Franse pannenkoek? Kent u de ghyrospannenkoek al? Er zijn talrijke zogenaamde ‘landen pannenkoeken’ verkrijgbaar, zo kunt u de wereld eens culinair rondgaan. Maar ook de onvolprezen spekpannenkoek wordt met zorg in de keuken bij grootmoeder gebakken, lekkerder kan het niet.
Vaak zullen kinderen kiezen voor de zoete pannenkoek, met stroop of lekkere suiker er op, een lekkernij die niet is te weerstaan. Bij een pannenkoek hoort natuurlijk ook wat te drinken. Alle denkbare frisdrankjes zijn beschikbaar en voor pa of moe is er ook iets sterkers te bestellen. Wat ook nog kan bij Grootmoeders Pannenkoekenhuis is de afhaalpannenkoek. Lekker thuis een traditionele of wereldse pannenkoek nuttigen, het kan! 
Kinderfeestjes 
Grootmoeders Pannenkoekenhuis is ingericht voor kleine en grotere smulpapen maar kan ook vele kindermaagjes vullen tijdens kinderfeestjes. De locatie is geschikt voor het houden van een verjaardagsuitstapje en het personeel is heel kindvriendelijk zodat de jarige temidden van zijn of haar vriendjes een onvergetelijke pannenkoek middag heeft. Natuurlijk is het wel verstandig om even van te voren te bellen, om een afspraak te maken, want dan gaan er tijdig wat meer pannen op het vuur.
Grootmoeders Pannenkoekenhuis zit aan de buitenzijde van het Winkelcentrum Hoogvliet, aan de Middenbaan Noord op nummer 136, dat is vrijwel recht tegenover de deelgemeente secretarie. In de komende maanden hoopt men het terrasje voor de deur te kunnen gaan gebruiken, een mooie combinatie straks als de weekmarkt word verplaatst naar de Middenbaan Noord. Elke dag kan met terecht bij dit pannenkoekenhuis, van 12.00 uur tot 21.00 uur en op zondag van 14.00 tot 21.00 uur. Voor meer informatie of reserveringen kunt u bellen met: 010 416 12 24.
 
Ik ga snel weer eens een kijkje nemen want een heerlijke pannenkoek gaat er altijd wel in.
Tot ziens!

Jan Koopmans