De Winkelbel

13 december 2006

Op bezoek bij:

De Pioen

De Pioen voor al uw bloemenwensen  
Bloemen houden van mensen maar mensen houden zeker van bloemen, dat is een feit waar men niet omheen komt en dat zeker tot uiting komt bij een bezoek aan de bloemisterij De Pioen in de Fuik. De in 2005 verbouwde en vergrote zaak puilt uit van natuurlijke kunstwerken waar je maximaal van kunt genieten. Sfeervol ingericht en beslist fris en overzichtelijk zijn in deze zaak enorm veel bloemen, planten en ook heel veel bijbehorende en aanverwante artikelen te vinden. Niet zo verwonderlijk dat men bij de Pioen weet waar het over gaat want al drie generaties lang ‘zit men in de bloemen’, zoals Aad, Ron en Betty van Dalen enthousiast beamen. Kennis van zaken is er ruim voldoende want de drie eigenaren hebben allen zo hun specialisme dat leidt tot een altijd perfect resultaat. De Pioen verkoopt zoals te verwachten het bekende boeket, maar voor hen is een bloem of plant meer dan een natuurlijk groeisel. De kennis van bloemen reikt verder dan het inpakken van een bosje rode rozen. Voor hen is de wens van de klant zeer bindend en een sport om die waar te maken. En of het nu gaat om een mooie applicatie voor op groetmoeders dressoir of een rijk bruidsboeket maakt niet uit, men maakt het bij de Pioen. Vooral in uitvaart is men gespecialiseerd, de wensen zijn daar zo mogelijk nog belangrijker. Samen met de betrokkenen kan in een apart gedeelte in de zaak rustig worden doorgenomen hoe de bloemencollages er moeten gaan uitzien. De lange ervaring in dit zogenaamde ‘rouwwerk’ heeft bij de Pioen een ervaring aangebracht die men beslist wel perfect mag noemen. Niet alleen bloemen maar ook attributen die in het leven van de overledene een rol hebben gespeeld kunnen worden meegenomen in de kleurenpracht. Op dit gebied mag men de Pioen zeker wel een autoriteit noemen.

Van klassiek tot trendy  
Aad, Ron en Betty weten met bloemen en planten alles te realiseren wat maar denkbaar is, van een degelijke klassieke bloemenpacht in een rustieke vaas tot een hippe compilatie in een trendy- art decor bloemdrager. Natuurlijk zijn ook onderhoudsproducten volop verkrijgbaar, net als talrijke cadeauartikelen. Vazen in alle soorten en maten, van ‘ouderwets’ tot hypermodern, maar ook verrassende elementen waar de mensen van de Pioen kans bij hebben gezien die te betrekken in een bloemenpracht. Men hoeft niet lang te zoeken, in de zaak staat alles overzichtelijk en fraai opgesteld, al snel vindt men dat wat men zocht. 

Kerstdecoratie  
Wie op dit moment de Pioen bezoekt zal meteen verrast worden met de fraaie kerststukken en versieringen. Maar liefst dertig verschillende kerststukken zijn in de winkel verkrijgbaar! Er is heel veel aandacht besteed aan de betere ‘kerststukjes’, voor ieders wens en knip is er wel wat te vinden. De heerlijke geur van naaldgroen in combinatie met bloemen brengt de klant meteen in stemming en weldra zal menigeen de sfeer vanuit deze zaak in huis hebben gehaald. Aad, Ron en Betty van Dalen houden niet van broddelwerk, het moet goed zijn en voldoen aan de wensen van de klant, en dat geldt voor alles, of dat nu een eerbiedige rouwkrans is of een vrolijk kerststuk. Bloemenhandel De Pioen neemt in het winkelcentrum een centrale plek in, men komt er vanzelf langs als men voor de dagelijkse boodschappen het centrum bezoekt. Toch is het winkelen bij de Pioen een beetje extra leuk, want wie wil nu niet een heerlijke ‘ruiker’ met een fraaie opmaak in huis hebben? De Pioen bevindt zich in de Fuik op nummer 26 en het telefoonnummer is 010 472 29 91.

Tot ziens!

Jan Koopmans