De Winkelbel

11 oktober 2006

Op bezoek bij:

Autobanden De Sprint 40 jaar koploper

Wie kent niet het markante gebouw aan de Leemkuil in Hoogvliet, je ontkomt er niet aan als je over de Aveling rijdt. De Sprint, een begrip in de Rijnmond en zeker in Hoogvliet geen onbekende als het om autobanden en service gaat.
Het was 1965 toen De Sprint het levenslicht zag en de eerste auto’s werden voorzien van kwaliteitsbanden. Inmiddels zijn er in de Regio Rijnmond elf vestigingen en een twaalfde op komst (Ommoord). Zoals bij elke vestiging zijn ook in Hoogvliet de kernwoorden; klantvriendelijkheid, professionaliteit en snelheid. Het gaat bij De Sprint natuurlijk om de banden, waarmee ze tot de allergrootsten van ons land behoren, maar er is veel meer mogelijk bij dit bedrijf. Want voor het onderhoud van uw wagen kunt u ook terecht bij De Sprint, evenals voor accu’s, uitlaten, remmen, schokdempers, ruitenwissers, velgen, trekhaken en wat u maar kunt verzinnen. 
In de naam kunt u het eigenlijk al zien; Sprint, een snelle en degelijke manier om service te verkrijgen.
Voor uw jaarlijkse APK even snel een afspraak maken is geen enkel punt, of u nu benzine of diesel rijd. Dit geldt eveneens voor alle andere handelingen, of dat nu om nieuwe banden of olie verversen gaat maakt niet uit, een goed geolied team staat klaar om elke klus te klaren. Directeur Ronald Frankhuizen is trots op het bedrijf: ‘Al onze monteurs weten waar het om gaat en de materialen die we gebruiken zijn het neusje van de zalm. Op het gebied van banden kunnen we alles leveren, we zijn hiermee veruit de grootste.’ 
Hoewel Frankhuizen de directeur van de Hoogvlietse afdeling is noemt hij met plezier René Koorn het gezicht van De Sprint in Hoogvliet. René is de man waar vrijwel iedereen mee te maken krijgt. Het is de planner, organisator en de sterke verbinding tussen de klant en de werkplaats. René is de man die je aantreft bij de balie, een duizendpoot die veel van de klanten inmiddels foutloos bij de naam noemt. Kennis van zaken is een trefwoord dat zeker bij hem past want welke vraag of probleem de klant ook meebrengt, hij lost het op. Het bedrijf beschikt over de nieuwste technieken om uw auto te verwennen. Er zijn vele bruggen en monteurs zodat er snel en zeer efficiënt gewerkt kan worden. Als er olie ververst moet worden dan zoekt men exact op welke soort er bij welk type auto hoort, er gaat niet zomaar een vloeistofje in uw kostbare automobiel.
Afspraken
In de meeste gevallen kunt u vrij snel na het maken van een afspraak terecht voor de uitvoering, mocht het een klein euveltje zijn dan is dat meestal direct te verhelpen. Mocht u willen wachten terwijl men met uw wagen bezig is dan kan dat in de wachtruimte waar een heerlijke kop koffie of thee gratis te verkrijgen is. De (auto) bladen op de tafeltjes zorgen er voor dat u zich niet verveelt, roken moet u echter wel even buiten doen want het enige wat binnen mag roken is de uitlaat van uw wagen. 
Velgen 
De Spint is ook het goede adres als het om (sportieve) velgen gaat, er zijn veel fraaie mogelijkheden en natuurlijk zorgen zij er voor dat op de nieuwe velgen uw banden keurig worden aangebracht. De zorg voor uw auto is voor het personeel een belangrijk gebeuren, elke klant moet tevreden de deur uitgaan. Al heeft De Sprint snelheid hoog in het vaandel, er zal nooit iets ten koste van die snelheid aan kwaliteit worden afgedaan. In de veertig jaar dat De Sprint bestaat is er altijd gewerkt volgens strakke schema’s en de directie heeft altijd de instelling gehad om veel te investeren in de bedrijven. Zo is alles wat het bedrijf heeft ook eigendom, men huurt geen panden of vrachtwagens, men heeft het gewoon allemaal gekocht. De enorme sortering materiaal, vooral wat banden betreft, maakt het mogelijk niet alleen snel te werken maar ook de klant een ruime keuze te laten.
De Sprint bevindt zich aan de Leemkuil 11 in Hoogvliet en het telefoonnummer is 010 472 08 17. 

Tot ziens!

Jan Koopmans