De Winkelbel

17 januari 2007

Op bezoek bij:

Gastrovino De Beloning

Wijn, de drank met avontuur, met karakter en soms een vleugje mystiek, een vruchtendrank die vele geheimen kent maar evenveel smaken en tradities.
Wijn mag wel tot de oudste dranken worden gezien, reeds in de verre oudheid dronk men wijn en zelfs in de bijbelse geschiedenis werd er soms al stiekem water bij de wijn gedaan.
Dat laatste zal zeker niet gebeuren bij de wijnen die bij Jur Koetse van Gastrovini ‘De Beloning’ vandaan komen. Jur is wijnkenner- en liefhebber eerste klas, in zijn fraaie zaak aan de Lampreistraat koestert hij zijn wijnen als geen ander.
Jur begon vorig jaar met zijn winkel in Hoogvliet, vol enthousiasme was hij op zoek gegaan naar een groot assortiment wijnen in elke prijsklasse, maar het belangrijkste voor hem was dat de wijn voldoet aan de eisen die men mag stellen aan dit overheerlijke product.
Het resultaat mag er dan ook zijn, in speciale bewaarunits, met een bijzondere samenstelling, blijven de wijnen op smaak en temperatuur. In de winkel zijn meer dan 240 soorten direct op voorraad en 500 indirect leverbaar. Wijn in mooie kleuren maar vooral zeer smaakvol pronken in de zaak en nodigen direct uit tot een feest.
Jur praat enthousiast over zijn wijnen, niet alleen heeft hij grote kennis met betrekking tot deze geliefkoosde drank, ook spijsadvies en diverse andere tips zijn voor hem geen probleem. Jur is een wijnliefhebber die de klant graag laat meegenieten van zijn passie. ‘Le Campuget’ is een voorbeeld van hoe wijn in het dagelijkse leven past. Deze ‘boerenwijn’ kan elke dag bij de maaltijd worden genuttigd en het extra mooie er aan is dat de prijs zeer mild is. 
De Beloning kan deze Zuid-Franse Boerenwijnen leveren in kloeke literflessen, Rood, Wit of Rose. De inkoop organisatie waar Jur lid van is koopt deze wijn al vele tientallen jaren in met als doel een uitstekende wijn te brengen in een zo eenvoudig mogelijke verpakking tegen een daardoor uiterst aantrekkelijke prijs. De wijn wordt geoogst en gebotteld op Château de Campuget, Manduel, Frankrijk.
Maar niet alleen deze wijn is te vinden bij De Beloning, ook de wijnen van ‘dure’ huizen zijn aanwezig, vaak tegen stukken minder hoge prijzen, want wijn moet voor iedereen bereikbaar zijn, zo vindt Jur. Natuurlijk ontbreken de beroemde wijnen niet, zo ook niet de prachtige Château des Erles van het wijnhuis Jacques & François Lurton. Jur: ‘We hebben vrijwel elke wijn uit heel de wereld, niet alleen de Franse wijnen maar elk land, waar ook ter wereld, kom je bij ons tegen. Mooi is het dat we soms ‘topwijnen’ kunnen leveren voor prijzen die heel toegankelijk zijn, ook voor de kleine knip is er wel een wijntje beschikbaar.’  
Klanten 
De Beloning heeft een fraai pand in de wijk Meeuwenplaat en is daardoor voor elke Hoogvlieter snel te bezoeken. Klanten uit zijn directe omgeving weten hem inmiddels te vinden, maar ook vanuit de brede regio is de belangstelling voor zijn wijnspeciaalzaak groot aan het worden. Jur is ook voornemens of ‘proefdagen’ te gaan houden waarbij mensen kennis kunnen maken met wijn op een leuke maar vooral leerzame wijze. Doormiddel van geuren kan men soms al een wijn beoordelen, zo vertelde Jur. Een setje met geurmonsters kan worden ingezet om aan te geven welke geuren wel en niet bij wijnen mag worden geroken, je moet er maar opkomen. Naast de ‘winkelklanten’ kan Gastrovino De Beloning ook zorgen voor cadeauwijnen, mooi verpakt en bijzonder geschikt als relatiegeschenk of gewoon voor een jubilaris dan wel jarige. Tijdens de afgelopen kerstdagen zijn er fraaie en smaakvolle wijnen via even mooie varpakkingen overgegaan in tevreden handen.
Gastrovino De Beloning is een adres waar iedereen wel iets vindt dat past, wijn kan op vele manieren worden genuttigd, niet alleen bij een maaltijd maar zeker tijdens een gezellige feestavond hoort er een goed glas bij.
’Wijn drinken is niet zomaar een slokje nemen, wijn drinken is een avontuur, een ontdekking en eigenlijk een soort ritueel’, aldus de zeer enthousiaste Jur.
Voor meer informatie over de wijnen die verkrijgbaar zijn kunt u ook kijken op het internet bij www.wijnhandel-de-beloning.nl maar natuurlijk kunt u ook gewoon even een kijkje gaan nemen bij Gastrovino De Beloning, Jur verteld er graag meer over.
Het adres van De Beloning is Lampreistraat 158, Hoogvliet, telefoonnummer 06-20723024.
Dus voor een lekker wijntje met goed advies en heel veel sfeer kunt u hier best eens langsgaan.
Tot ziens!

Jan Koopmans