De Winkelbel

29 juli 2009

Op bezoek bij:

Hr. Bravenboer van Copyservice Hoogvliet

Met de VUT en dan achter de geraniums? Nee dat was niets voor meneer Bravenboer toen hij in 1997 besloot om op eigen kracht verder te gaan met werken. Meneer Bravenboer had jarenlang ervaring in drukwerk en dupliceren via copieren en alles wat daar mee te maken heeft. Het lag dus voor de hand dat hij een eigen bedrijf opstartte op het gebied van copieren en drukken.
Zijn prachtige, onder zijn woning ingerichte ‘drukkerij’, is voor hem een eldorado waar het gezoem van de machines de boventoon voert. De ruimte onder zijn drive-in woning heeft hij, voordat hij begon,  verbouwd en een stuk verlengt, hierdoor kwam een mooie werkvloer gereed waar niet alleen ruimte is voor de apparatuur maar ook voor een klein bescheiden zithoekje waar hij klanten kan ontvangen om opdrachten door te nemen. 


Flexibel
Bij Copyservice Hoogvliet kan men voor van alles terecht, het maandelijkse clubblad, de brochure voor een bedrijf, flyers, de ‘groenteboerfolder’, kalender, ringbanden, lijmruggen, drukken, copieren in kleur of zwart/wit, het maakt niet uit, voor vereniging en bedrijfsleven is dit bedrijf een prachtige en niet dure oplossing voor ‘drukwerk’. Kant en klaar kunnen de clubbladen worden afgeleverd, keurig gevouwen, geniet en afgesneden. Maar ook de jaarverslagen, eventueel in keurige ringband, kan Copyservice Hoogvliet tot in de puntjes verzorgen. En of het nu om grote oplagen gaat of om slechts enkele tientallen, meneer Bravenboer zorgt dat het voor elkaar komt. Het prettige is dat Copyservice Hoogvliet voor een milde prijs het kopieerwerk verricht, want ‘iedereen bespaart het liefst zoveel mogelijk op dit soort kosten’, aldus Bravenboer. 

Actief
Meneer Bravenboer is ook altijd actief geweest op sportief gebied, hij heeft maar liefst 39 jaar als zaterdag en zondagscheidsrechter menig voetbalwedstrijd, zowel bij de jeugd als volwassenen, gefloten. Een fraaie oorkonde van de KNVB hangt natuurlijk te pronken in zijn drukkerij, net als de Koninklijke onderscheiding die hij kreeg voor zijn vele vrijwilligerswerk. 

Modern
Bij Copyservice Hoogvliet gaat alles op de moderne leest, hoewel het ouderwetse vakmanschap er natuurlijk ook is gebleven.
Teksten, foto’s en alles wat men maar kan bedenken kunnen digitaal worden aangeleverd, wat niet wegneemt dat men ook met een origineel kan aankomen. Door de koppelingen aan computers en het internet kan men snel werken en opdrachten direct uitvoeren. Meneer Bravenboer praat graag over zijn vak: ‘Ik heb altijd met dit soort werk te maken gehad en ik zie het als een uitdaging er altijd iets moois van te maken. De kwaliteit hoort gewoon perfect te zijn, dus ik heb goede apparatuur en gebruik kwaliteitsmateriaal, zoals bijvoorbeeld de inkt en het papier’. 
Ook voor bijzondere opdrachten is Copyservice Hoogvliet een goed adres, er wordt altijd meegedacht en het resultaat is precies zoals de klant het wenst. Geen dagelijks werk maar zelfs leuke en zelf ontworpen kalenders kunnen worden gemaakt, en die zien er echt fraai uit.


Verenigingen
Bravenboer doet veel werk voor clubs en verenigingen, sommigen haakten vanwege de digitale invasie van nieuwsbrieven per e-mail af, maar anderen kwamen juist terug omdat de attentiewaarde van een gedrukte uitgave nu eenmaal veel groter is. Bravenboer: ‘Een beetje zichzelf respecterende vereniging heeft een eigen tastbaar clubblad, dat wordt veel beter en vaker gelezen dan een pdf uitgave via internet.’


Mooi bedrijf
Samenvattend kunnen we stellen dat dit eenmansbedrijf een voorbeeld is van hoe goed en goedkoop samen door een deur kunnen. De zorg en aandacht voor het product is groot, de opdrachten worden snel uitgevoerd en de klant- opdrachtgever kan zijn wensen naar voren brengen en er op vertrouwen dat het resultaat is zoals gewenst.
Voor een afspraakje kunt u bellen of e-mailen, meneer Bravenboer neemt graag met u de opdracht door en zal qua prijs en uitvoering altijd meedenken met de klant.
Copyservice Hoogvliet zit aan de Kaneelhof 22 (wel op afspraak), telefoon 010-438 04 25, fax 010-438 03 87, mobiel 06-239 85 350.
E-mail:  copyservice-hoogvliet@hetnet.nl.  Website www. copyservice-hoogvliet.nl.

Jan Koopmans