De Winkelbel

3 december 2009

Op bezoek bij:

Quick Service de Groot

Leen de Groot, amper acht jaar en toen mocht hij de eerste paal slaan van het bedrijfsgebouw dat zijn vader aan de Lavasweg 109 liet bouwen. Het was toen 1973 en een garage beginnen was een goede zet in die tijd. Leen hobbelde mee in het bedrijf en spelenderwijs kreeg hij steeds meer interesse voor de auto in het algemeen en de klussen er aan in het bijzonder. Toen Leen twaalf jaar was kreeg hij de kart in beeld en begon hij zich te bekwamen in de kartsport. Het was zijn lust en zijn leven. Later ging hij zich bekwamen in de autosport op Zandvoort. Langzaam werd hij steeds meer bij de garage betrokken en het repareren en opknappen van auto’s werd zijn specialisme. Het bedrijf had destijds nog een benzinepomp voor de deur en het was er soms een drukte van belang. In 1993 maakte Leen echter een uitstapje, hij begon een kartbaan in Zoetermeer. Maar het was niet meer vol te houden om alles tegelijk te doen en mede door het overlijden van zijn vader ging Leen in 1996 weer helemaal voor het bedrijf in Hoogvliet. Hij zorgde voor een stevige klantenkring door zijn flexibel en professioneel werken. De klanten kwamen tevreden terug en er ontstond een mooie continuïteit in het bedrijf. Dat is nog steeds zo, de klant uit de regio weet Garage de Groot te vinden. Markant prijkt op het gebouw: ‘Quick Service de Groot’, een naam waar Leen beslist trots op mag zijn want door zijn ervaringen en kennis heeft hij het gebracht tot een autoreparateur die op alle fronten, elk merk en elke discipline een antwoord heeft.

Grote en kleine klussen
Of het nu een klein beurtje is of een revisie van een motor maakt niet uit bij Leen, alles gaat goed komen, de klant zal altijd tevreden in zijn voertuig kunnen stappen. Door zijn jarenlange ervaring weet Leen elk automerk te repareren of te voorzien van extra’s. Of dat nou een schuifdak of nieuwe banden dan wel een voorruit is maakt voor hem niet uit, het kan allemaal.
Ook de APK kan bij Quick Service de Groot gedaan worden want men beschikt over alle certificaten.

Moderne technieken
Zelf noemt Leen zijn bedrijf  een ‘buurtgarage’ maar de kenners weten beter, van heinde en ver is zijn naam bekend en komen er tevreden klanten van ver buiten Hoogvliet naar zijn garage.  Leen: ‘We kunnen gemakkelijker inspringen op grote of kleine autoproblemen. We zijn geen log apparaat waar je lange wachttijden hebt of waar soms de kleine dingen groot worden gemaakt. Flexibel zijn we zoveel mogelijk, natuurlijk kan niet altijd direct alles, maar we proberen zoveel mogelijk met de klant mee te denken en de prioriteiten op de juiste plaats te leggen.’ Ook de autoruitenservice is goed geregeld bij Quick Service de Groot, ruiten vervangen kan men uitstekend en met de verzekering van de klant kan dat vaak snel geregeld worden met gesloten beurs. Een opendak, welk type men ook wenst, kan professioneel worden ingebouwd, net als diverse andere accessoires of aanpassingen. De garage beschikt over moderne technieken, men kan via computers en geavanceerde meetinstrumenten de conditie van de automotoren uitstekend bekijken en eventueel verbeteren.

Occasions
Regelmatig heeft Quick Service de Groot leuke wagens staan voor met name de kleine beurs. Er is altijd wel een mouw aan te passen voor iemand die een auto zoekt maar niet veel geld te besteden heeft. Mocht men toch een jonger model zoeken dan kan het bedrijf voor de klant op zoek gaan. Kortom een bedrijf waar de klant nog snel geholpen kan worden en waar men ook gespecialiseerd is in vreemde klusjes, zoals bijvoorbeeld een geluidje ergens achterin wat niemand kon vinden. Het mooie van dit bedrijf is dat men voor de werkzaamheden een vriendelijk prijsje betaald, door het ontbreken van een dure ‘bovenlaag’ en kostbare panden kan men voor veel minder een auto gezond op de weg helpen dan menig ander bedrijf dat kan doen.

Voor meer informatie kunt u ook op de website van Quick Service de Groot kijken, die vindt u op www. quickservice-degroot.nl.
Het bedrijf zit aan de Lavasweg 109 in Hoogvliet, telefoonnummer 010 4381922.

Tot ziens!

Jan Koopmans