De Winkelbel

13 oktober 2010

Op bezoek bij:

Hans de Visser Metaalrecycling

Van de nood een deugd maken, dat is wat Hans en Esther Visser deden, en beslist niet zonder succes. Hans was sorteerder grofvuil bij een recycling bedrijf, op zich had hij het prima naar de zin en binnen het bedrijf werd hij al snel op meerdere plekken inzetbaar. Containers verplaatsen, vervoer, en ook op de vrachtwagen voelde hij zich thuis. Als loodsbaas kreeg hij enorm veel ervaring, niet alleen in het vervoer of innemen van grof materiaal, hij kreeg enorm veel kennis van materialen en het herkennen daarvan.  
Maar aan de meeste mooie dingen komt een eind en het bedrijf werd een onderdeel van Cita en stootte de metaalsector af. Hans stond toen voor de keuze; of terug naar het afval of zelfstandig worden. Hans had ruim voldoende kennis van zaken en hij was bij velen binnen de branche bekend, zodat hij feitelijk al een netwerk had. Maar het beangstigde hem wel, want je bent dan helemaal afhankelijk van je bedrijf en er moest wel eten op tafel komen. Maar zijn echtgenote Esther dacht daar anders over: ‘Natuurlijk moest hij dat gaan doen, hij had al klanten zat in beeld, hij kende de klappen van de zweep en hij voelde zich thuis in de metaal, dus geen gedraal, hoppa, voor jezelf beginnen!’ Na enig denk en piekerwerk begon Hans in 2003 zijn eigen onderneming. 

Succes 
Inmiddels weten velen de weg naar Visser Metaalrecycling en werken/stage zijn zoons, Michael en Jessey, op vrije uurtjes mee in het bedrijf en willen ze het ook graag later overnemen van hun vader. Esther doet grotendeels de boekhouding en zo is het een familiebedrijf geworden dat inmiddels een begrip is in deze wereld. Alles wat metaal is kan men brengen bij Visser, aluminium, koper, brons, ijzer, staal, kabels, schroot, katalysators, elektronica, computers (geen monitoren) en als het moet uw trouwring. Accu’s neemt Visser niet in, dat is tegenwoordig een onderdeel voor de chemische sector.

Materiaalkennis 
Natuurlijk is kennis van materialen belangrijk, men moet ondermeer wel het verschil kunnen zien tussen koper, brons of messing. En zo zijn er veel meer op elkaar gelijkende materialen die toch verschillend zijn. Daardoor krijgt de klant altijd het juiste bedrag voor hun ingeleverde materialen, altijd precies afgewogen op een moderne weegunit die tot op de gram aangeeft hoeveel het gewicht is. Bij Visser werkt men milieuvriendelijk, zo zijn de oude methodes om kabels te verbranden om het koper te winnen uit den boze, men gebruikt geavanceerde ‘striptechnieken’ om het koper van hun mantels te ontdoen. Het werkpaard, de vorkheftruck, tuft voor allerhande klusjes over het terrein en in de hal van het gebouw, regelmatig bestuurt door zoon Michael, die eveneens weet hoe het werkt. 

Sponsor 
Klanten die regelmatig komen kunnen een klantenpas krijgen, die heeft voor hen het voordeel dat ze wat meer krijgen per kilo ingebracht metaal, een mooie kans voor hen die regelmatig wat komen brengen. De Visser, die veel heeft geďnvesteerd in beveiliging, zoals videoregistratie overal in het bedrijf, en paniek/overval alarmen, sponsort met plezier het C elftal van Excelsior Pernis. Sport en met name voetbal, is voor Hans, net als de klassieke Zundapp brommers een heerlijke ontspanning.  
Zes dagen in de week kan men bij De Visser terecht met overtollig metaal of computers, op zaterdag tot 12.00 uur. Hans, Esther, Michael en Jessey runnen een bedrijf dat klinkt als een klok, en of die van brons, blik, goud of aluminium is maakt niet uit, het geluid is altijd goed bij De Visser aan de Deijffelbroekselaan 59 in Pernis- Dorp. Telefoonnummer 06 14226553. Natuurlijk krijgt men contante betaling en de service is perfect.

Jan Koopmans